Субота

23.02.2019

05:24

zg_ostroh@ukr.net, або zg_ostroh@i.ua
тел. 036-54-2-26-04
+38-097-500-20-81, 095-87-95-277 або 093-840-10-72

Передплата на газету "Замкова гора" не закінчується ніколи! (для ознайомлення натисніть мишкою)

Як не перетворити золоте зерно на чорний попіл!
Наприкінці літа, коли майже закінчується збір зернових, постає гостра проблема спалювання стерні. На жаль, поганою традицією вже стало спалювати стерню та пожнивні рештки після проведення жнивної компанії – а це є найбільшим лихом. За лічені хвилини вогонь пошкоджує, а частіше й знищує ще не зібраний хліб, який розташований поряд з тим де спалюють стерню. Як показує практика, багато пожеж на хлібних масивах виникає саме з недбалості самих людей. За статистикою, щороку пожежі, які виникають внаслідок спалювання стерні, нищать десятки гектарів хлібних масивів і в основному через необережне поводження з вогнем, порушення правил експлуатації машин та агрегатів тощо.

У цей напружений час найменша необережність з вогнем у хлібних масивах, може перетворити золоте зерно на чорний попіл. Вогнева стихія забирає хліб, над яким так тяжко ми працюємо. Так, 2 липня 2012 року виникла пожежа  на хлібному масиві пшениці  на корені у Гощанському районі. Встановлено, що вогонь перекинувся на збіжжя із сусіднього городу, на якому господар спалював стерню.

Внаслідок пожежі вогнем знищено декілька гектарів хлібного масиву.

Шановні власники та орендарі земельних ділянок! Пам’ятайте, що спалювання стерні під час збирання врожаю за декілька хвилин  може перетворити важку  працю на попіл.

Шановні громадяни, перебуваючи поблизу полів, будьте обережні з вогнем і пожежонебезпечними предметами.

Пам’ятайте – спалювання стерні може призвести  до великих втрат та сумних наслідків!

Леонід ЖУКОВСЬКИЙ, начальник Острозького РС УДІТБ
Просмотров: 250 | Добавил: Zamkova | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]