Четвер

21.02.2019

08:24

zg_ostroh@ukr.net, або zg_ostroh@i.ua
тел. 036-54-2-26-04
+38-097-500-20-81, 095-87-95-277 або 093-840-10-72

Передплата на газету "Замкова гора" не закінчується ніколи! (для ознайомлення натисніть мишкою)

Кулінарні рецепти
Паштет з квасолі

150 г білої сухої квасолі, 1 цибулина, 50 г олії, 50 г кунжуту, 2 зубці часнику, 0,5 ч. ложки солі, 0,5 лимона, 1 лаваш або пісні млинці для налисників.  

Квасолю намочити на ніч, потім варити до м’якості близько 1,5 год. Цибулю подрібнити та обсмажити на олії, щоб стала прозора, додати до квасолі. Подрібнити блендером, додати змелений у кавомолці кунжут, трохи олії, щоб утворилася густа, але пластична паста, насамкінець – перетертий із сіллю часник та сік половини лимона, усе ретельно вимішати. Паштет намастити на лаваш або на пісний налисник, скрутити рулетом і порізати навскоси на скибки.


Вінегрет з цвітною капустою

4 картоплини, 2 буряки, 1 цибулина, 200 г свіжої або замороженої цвітної капусти, 100 г свіжого або замороженого зеленого горошку, 4 ст. ложки лимонного соку, 4 ст. ложки олії, сіль, перець.

Цвітну капусту розібрати на суцвіття. Буряк і картоплю помити, відварити у «мундирі», охолодити й почистити. У підсоленій воді протягом 10 хв відварити цвітну капусту і горошок (кожен овоч окремо), відцідити й охолодити. Буряк, картоплю і цибулю порізати кубиками, додати суцвіття цвітної капусти, горошок, посолити й поперчити салат, полити олією та лимонним соком і перемішати.


Салат з чорносливом

1 невелика головка капусти, 1 морквина, 200 г чорносливу без кісточок, 2 ст. ложки лимонного соку, 1 ч. ложка цукру, 4 ст. ложки рослинної олії, сіль, перець.

Капусту дрібно нашаткувати, посолити і пом’яти руками. Моркву натерти на великій тертці, додати до капусти. Чорнослив залити кип’ятком, через 2–3 хв відцідити, промити, порізати соломкою, змішати з овочами. Полити все заправкою, перемішати й залишити настоюватися протягом 10 хв. Заправка: змішати оливкову олію, лимонний сік, цукор і ­перець.


Гарбузовий салат

500 г м’якоті гарбуза, 2 червоні салатні цибулини, 1 пучок зеленого салату, по 2 ст. ложки олії і панірувальних сухарів, 1 ч. ложка меду, 2 ст. ложки лимонного соку, сіль.


Гарбуз порізати невеликими скибочками, викласти на змащений олією лист, притрусити сухарями і запекти. Цибулю порізати півкільцями, листя салату ретельно помити й обсушити. На блюдо викласти листки салату, зверху – півкільця цибулі, усе покрити шматочками запеченого гарбуза. Полити салат заправкою, через 10–15 хв. подавати до столу. Заправка: змішати сіль, олію, лимонний сік та рідкий мед.


Салат із червоноголової капусти з грибами

0,5 кг червоноголової капусти, 250 г маринованих або солених грибів, 2 квашені огірки, 1 цибулина, 1 ст. ложка лимонного соку, сіль, перець, цукор, олія.

Капусту дуже тонко нашаткувати, ретельно пом’яти із сіллю, щоб пустила сік. Цибулю, огірки і гриби порізати соломкою, додати до капусти, полити салат лимонним соком та олією, посолити, поперчити, додати цукру до смаку й перемішати. Залишити настоятися на 30 хв.


Пісний майонез

1 скл. волоських горіхів, 0,5 скл. рафінованої олії, 0,5 скл. кисло-солодкого яблучного соку, сіль.

У блендер всипати горіхи і змолоти так, щоб утворилася однорідна кашка. Не вимикаючи блендер, всипати сіль і повільно вливати олію. Наприкінці додати яблучний сік. Чудовий соус для заправки пісних салатів.
№51 від 22 грудня 2012 р. Категория: Корисне | Просмотров: 380 | Добавил: Zamkova | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]