Субота

16.02.2019

01:54

zg_ostroh@ukr.net, або zg_ostroh@i.ua
тел. 036-54-2-26-04
+38-097-500-20-81, 095-87-95-277 або 093-840-10-72

Передплата на газету "Замкова гора" не закінчується ніколи! (для ознайомлення натисніть мишкою)

Літо в банці
Помідори у власному соку
5 кг помідорів перекрутити на м’ясорубці. Масу варити 30 хвилин. Додати до неї 1,5 склянки цукру, 1 склянку олії, 1 склянку оцту, 4-5 столових ложок солі. Варити ще 5 хвилин. Цією сумішшю залити помідори (вони мають бути невеличкі та тверді), розкладені в літрові банки. Додати чорний перець горошком (3 шт.), гвоздику (3-4 шт.), часник (3-4 зубці). Стерилізувати 25-30 хвилин.


Ікра з баклажанів
3 кг баклажанів, по 0,5 кг болгарського перцю та стиглих помідорів, 300 г цибулі, 1 скл. олії, 1 ст. л. солі, 3 ст. л. оцту, зелень кропу, петрушки, перець чорний та духмяний.

Баклажани помити, просушити, змастити олією і спекти в духовці, наколовши їх виделкою. Ще теплими очистити від шкірки й подрібнити ножем. Болгарський перець нарізати шматочками, пробланшувати в окропі 5-7 хв., охолодити і подрібнити. Помиті помідори перекрутити на м’ясорубці. Нарізану цибулю подрібнити і обсмажити до золотавого кольору. Подрібнити зелень кропу й петрушки. З’єднати овочі в емальованій каструлі, посолити, перемішати і довести до кипіння при постійному помішуванні. Кип’ятити 40 хв. на повільному вогні.

Розкласти в підготовлені літрові слоїки, накрити кришками і пастеризувати в киплячій воді 10-15 хв. Закупорити слоїки, перевернути і дати охолонути під накриттям.


Перець маринований з медом
Заливка: 0,5-0,7 л. 9%-вого оцту, 100 г меду, 40-70 г солі, 5-6 ст. л. олії на 1 л води.

Достиглий м’ясистий перець помити, на 3-4 хв. опустити в киплячу воду, остудити, зняти шкірку і видалити насіння. Потім нарізати смужками і щільно вкласти у слоїки. Перець залити гарячим маринадом, а зверху олією. Пастеризувати літрові слоїки – 15-20 хв. і закупорити.


Аджика «Делікатна»

3 кг добре достиглих помідорів або 3 л густого томатного соку (з м’якоттю), 1 кг солодкого болгарського перцю, 1 кг моркви, 1 кг кисло-солодких яблук, 2 стручки паприки.

Усі овочі помити, почистити і дрібно нарізати. Скласти у широку каструлю і варити, помішуючи, 1 год. За 10 хв. до готовності додати приправи – 200 г розчавленого часнику, 150 г оцту, 150 г цукру, 150 г рафінованої олії і чверть склянки солі. Варити ще 10 хв., розфасувати у простерилізовані слоїки і закупорити.
Просмотров: 321 | Добавил: Zamkova | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]