Середа

20.02.2019

12:05

zg_ostroh@ukr.net, або zg_ostroh@i.ua
тел. 036-54-2-26-04
+38-097-500-20-81, 095-87-95-277 або 093-840-10-72

Передплата на газету "Замкова гора" не закінчується ніколи! (для ознайомлення натисніть мишкою)

Рецепти до святкового столу
Салат «Новорічні свічки»

Для салату потрібно:
– 3 картоплини (відварити, натерти на крупній тертці); 
– 2 морквини (відварити, натерти на крупній тертці);
– 2 варених яйця (покришити, трохи білка залишити);
– 500 г брокколі (відварити, але не переварити, розділити на суцвіття).

Соус:
– варене м’ясо, пара маринованих огірків, цибуля та майонез.
М’ясо ріжемо дрібною соломкою, огірочки та цибулю дрібно шаткуємо, все перемішуємо, солимо, перчимо і густо заправляємо майонезом.

А також: кріп, петрушка, 4 пластинки сиру, червоний перець, зерна гранату.

Викладаємо картоплю, перемащуємо нашим соусом, поверх моркву, соус для перемащування, броколі і знову соус, наверх яйце. Все засипаємо зеленню, з пластинок сиру зкручуємо свічки, змащуємо майонезом і встромляємо в салат, зверху посипаємо білком. Полум’я вирізаємо з червоного перцю, з зерен гранату робимо намисто навколо свічок.


Салат «Змійка»
Невибагливий салат с сайрою, прикрашений по-новорічному змійкою. Готують його шарами:
1 шар – відварена картопля,
2 шар – ріпчаста цибуля,
3 шар – сайра,
4 шар – відварена морква,
5 шар – сир,
6 шар – жовток,
7 шар – білок.

Картоплю, моркву, сир натерти на тертці. Цибулю дрібно порізати. Сайру розім’яти. Кожен шар під майонезом. Сіль за смаком. Саму змійку викласти з чорної білкової ікри, прикрасити салат жовтком, зеленою цибулею і квіточками з яйця і моркви.


Салат «Піаніно»
Приготування:
1 шар – 1 велика смажена морква з цибулею.
2 шар – нарізана варена куряча грудка (300гр.), змастити майонезом.
3 шар – нарізані печериці (маленька банка), змастити майонезом.
4 шар – натертий на крупній тертці сир, змішаний з часником (150 г), змастити майонезом.
5 шар – жовтки (4 шт.), змастити майонезом.
6 шар – білки (2-3), змастити майонезом.

Формуємо у вигляді піаніно, посипаємо тертим сиром. Робимо клавіші. Дати салату настоятися не менше двох годин.

Робимо зелені сирні кульки до святкового столу!


Сирні кульки
Інгредієнти: сир, часник, майонез, оливки, мигдальні горішки, кріп.

Приготування:

– Сир (будь-який) натерти на дрібній тертці і додати дуже дрібно нарізаний часник.

– Потім додати в суміш трохи майонезу, щоб вийшла пластична маса, гарненько розім’яти її, перемішати.

– У середину кожної оливки помістити мигдальні горішки.

– Скачати з сирної маси кульки, поклавши начинену оливку всередину кожної кульки.

– Кріп вимити, дуже добре обсушити і дрібно порізати. Чим сухішим буде кріп і дрібніше порізаний, тим зручніше панірувати кульки.


Новорічні зрази

Потрібно: фарш – яловичина зі свининою 700 г, курячий фарш 700 г, яйце куряче 4 шт., цибуля ріпчаста 2 шт., помідори червоні 1 шт., майонез (сметана) 8 ч. л., сир 100 г, сіль, спеції, кефір 100 г.

Приготування: змішати фарш: 1 яйце, кефір, сіль, спеції.

Приготувати начинку: відварити 3 яйця, дрібно нарізати і змішати з 2 дрібно нарізаними й обсмаженими цибулинками.

Сформувати на долоні коржик з фаршу, покласти 2 ст. ложки начинки, і зверху прикласти другим коржем з фаршу. Готові зрази викласти на деко, змастити їх ма­йонезом або сметаною, покласти наверх кружальця помідору і зверху натерти сир! Додати в деко трохи водички і – в духовку до готовності.

№52 від 29 грудня 2012 р. Категория: Народні звичаї, свята, релігійне життя | Просмотров: 641 | Добавил: Zamkova | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]