Неділя

21.04.2019

21:56

zg_ostroh@ukr.net, або zg_ostroh@i.ua
тел. 036-54-2-26-04
+38-097-500-20-81, 095-87-95-277 або 093-840-10-72

Передплата на газету "Замкова гора" не закінчується ніколи! (для ознайомлення натисніть мишкою)

Частуємо дракона смачно і оригінально
Під Новий рік у домі має пахнути мандаринами та ялинкою, а ще це свято не обходиться без святкового застілля. Здивуйте свою сім'ю та гостей незвичайними новорічними стравами, смак яких залишиться в «гастрономічній» пам'яті на весь наступний рік.


Салат «Дракон»


Цей салат у вигляді дракона по складу багато в чому нагадує всенародно улюблену страву оселедець під шубою. Тільки для нього бажано взяти не просто відварені буряк і моркву, а корейські салати, приготовані на основі цих овочів. Оселедець має бути не дуже солоним: спробуйте заздалегідь, і в разі необхідності вимочіть. Втім, можна знайти йому заміну у вигляді печінки тріски або копченої скумбрії.

Отже, для створення салату вам буде потрібно 3 відварені картоплини середньої величини, 100 г готової моркви по-корейськи, 150 г корейського бурякового салату, 3 відварених круто яйця, філе оселедця середньої величини, 1 банка консервованого зеленого горошку, болгарський червоний перець, майонез, часник, листя салату.

Філе оселедця потрібно нарізати дрібними шматочками, варені й охолоджені яйця, а також картоплю слід натерти на крупній тертці.

На тарілці розстеляємо кілька листків салату і викладаємо в якості основного шару моркву по-корейськи. Намагаємося «зобразити» дракона. Дивіться на фото, і вам стане зрозуміло, як це зробити. Подрібнюємо 2-3 зубчики часнику, змішуємо його з майонезом і цим соусом змащуємо морквяний шар.

Потім настає черга тертих яєць. Відокремлювати білки від жовтків не потрібно, кладемо всі разом і теж змащуємо часниково-майонезним соусом.

Скибочками червоного перцю оформляємо лапи та пащу дракона і викладаємо нарізане філе оселедця. Воно буде набагато смачніше, якщо приправити його столовою ложкою соєвого соусу. Не забуваємо про майонез. Потім формуємо з буряка шкіру дракона, а з горошку викладаємо луску. Робимо з горошку чи з оливок очі. Дракон готовий.


Салат «Новорічний»


1 кг заморожених кальмарів та півкіло креветок відварюємо не менше 4 хвилин у підсоленій воді. Нарізаємо кальмари соломкою, креветки обчищаємо. Нарізаємо кубиками 200 г твердого сиру. З однієї банки консервованих печериць виливаємо воду, консервовані фаршировані оливки (1 банка) нарізаємо кружальцями. Всі інгредієнти перемішуємо, солимо й заправляємо майонезом до смаку.


Свинина запечена з грушею

Шматок м’яса надрізати товстими скибками не до кінця. Натерти сіллю, сумішшю перців, травами. Покласти в невелику миску залити сухим вином і залишити на ніч в холодному місці. Солодку грушу накраяти товстими кільцями. Вийняти промаринований шматок м’яса і вставити пластинки груші між скибками м’яса. Зв’язати шпагатом, щоб не розвалився, замотати фольгою і запекти.

 
Апельсини з морозивом

Апельсини миємо, ріжемо навпіл і акуратно виймаємо м'якоть. Морозиво змішуємо з натертим на крупній тертушці шоколадом, горіхами й дрібно нарізаною апельсиновою м'якоттю. Ставимо в морозилку. При подачі посипаємо зверху горіхами та шоколадною стружкою.


Десерт «Снігова загадка»

Нарізаємо уздовж 1 кг зефіру змоченим у воді ножем. Викладаємо зефір суцільним шаром на блюдо. На зефір викладаємо фрукти до смаку (ківі, апельсини, ананаси, банани, манго). Поливаємо сметаною й кладемо ще один шар зефіру. Чергуємо шари зефіру та фруктів, политих сметаною. Плитку чорного шоколаду розтоплюємо в молоці й поливаємо зверху зефірний торт. Ставимо десерт у холодильник на 3 години.
Просмотров: 338 | Добавил: Zamkova | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]