П'ятниця

26.04.2019

16:42

zg_ostroh@ukr.net, або zg_ostroh@i.ua
тел. 036-54-2-26-04
+38-097-500-20-81, 095-87-95-277 або 093-840-10-72

Передплата на газету "Замкова гора" не закінчується ніколи! (для ознайомлення натисніть мишкою)

Готуючись до Нового року
Що приготувати на Новий 2014 рік

2014 – рік Дерев’яного Коня. Цей символ уособлює собою силу, свободу, удачу. Це одна з найкрасивіших і граціозних тварин. Як красиво прикрасити новорічні страви та що приготувати на новорічний стіл, щоб гідно зустріти і розташувати до себе магію цього знаку?
Новорічне частування 2014 року має бути рясним і різ­но­манітним. Оскільки кінь – тра­воїдна тварина, на столі в кожній можливій страві повинна бути зелень. Якщо вона зовсім не передбачена рецептом, можна просто прикрасити тарілку гілочкою базиліка або тертою зеленню. Також не скупіться на фрукти та овочі – кінь любить похрустіти яблуком або морквиною, і не треба відмовляти йому в цьому задоволенні.
Створюючи страви на Новий 2014 рік можна використовувати будь-які позитивні асоціації, пов’язані з Конем. Це може бути підкова, колосся, зерно. Підкова – символ удачі. Можна досхочу використовувати свою фантазію і варіації на цю тему. Наприклад, при декоруванні столу, покласти все на тарілку по маленькій підківці. Можна також використовувати цю форму в прикрашанні страв на рік Коня для новорічного столу.­


Салат з пекінською капустою, куркою і сирними кульками

Потрібно: куряче філе – 180-200 г; кунжут – 2-3 ч. л.; пекінська капуста – 1,5 склянки; болгарський перець – 0,5 шт.; цибуля синя – 0,5 головки; кукурудза – 2 ст. л.

Для сирних кульок: вершковий сир або сир фета – 70 г; часник – 1 зуб.; кріп – за смаком.
Для сухариків: хліб – 2 скибочки; олія оливкова – 30 мл; прованські трави – 0,5 ч. л.; часник – 1 зуб.
Для заправки: сметана – 4 ст. л.; соєвий соус – 10-15 мл; часник – 2 зуб.; мандариновий сік – 0,5 мандарина; сіль, перець, спеції за смаком.

Як приготувати: спочатку потрібно приготувати сухарики. Для цього наріжте хліб кубиками приблизн поо 1,5 см. Змішайте олію з часником, прованськими травами і сіллю. Помістіть кубики в ємність для запікання, залийте приготовленою сумішшю, ретельно перемішайте і відправте в духовку на 15-20 хвилин при температурі 160-170 градусів. Час від часу перемішуйте їх.

Куряче філе наріжте смужками, посоліть, поперчіть, посипте кунжутом. Обсмажте на великому вогні хвилин 5-7, часто помішуючи та не допускаючи того, щоб м'ясо підгоріло. Дрібно наріжте капусту, болгарський перець тонкою соломкою.

Далі зробимо сирні кульки. Для цього візьміть вершковий сир або фету, додайте до нього дрібно покришений кріп (можна сушений), часник вичавте через прес і гарненько розімніть виделкою. Потім з цієї маси зліпіть руками кульки в долонях.

Для заправки змішайте сметану, соєвий соус, часник, мандариновий сік і спеції.
Змішайте капусту, кукурудзу, дрібно нарізану цибулю, болгарський перець, курку. Викладіть все на тарілку, а зверху сирні кульки, сухарики, полийте салат заправкою.
Смачного!


Салат із печериць у вині
Складові:
Печериці – 300 г; цибуля ріпчаста – 1 головка; помідори – 2 шт.; морква – 1 шт.; вино біле – 150 г; сир твердих сортів – 200 г; сік лимона – 1 ст. ложка; олія; перець чорний мелений; сіль. Для заправки салату – олія або майонез. Для оздоблення – свіжа зелень.­
Приготування. Свіжі печериці слід промити, нарізати скибочками, залити вином, додати сіль, перець і припускати на середньому вогні 10-15 хвилин.
Цибулю нашаткувати, моркву промити, очистити і нарізати тонкою соломкою, помідори – скибочками, сир натерти на крупній тертці.
З'єднати підготовані інгредієнти, заправити лимонним соком і олією або майонезом за смаком, прикрасити скибочками помідорів і зеленню.


Хрумка фарширована картопля з шинкою і сиром

Складові: картопля – 6 шт.; шинка – 150 г; цибуля – 1 шт; петрушкa (за смаком); вершкове масло – 1 ст. л.; перець чилі (мелений, за смаком); сіль (за смаком); сир твeрдий (тертий) – 50 г; перець чорний (мелений, за смаком); цибуля зелeна (за смаком); пшеничне борошно – 1 ст. л.; яйце – 1 шт.

Приготування: ця картопля може бути окремою стравою, а також чудовим святковим гарніром. Відварити в шкірці картоплю. Подрібнити зелену цибулю і петрушку. Нарізати кубиками шинку і цибулю ріпчату, обсмажити їх у вершковому маслі. Змішати піджарку з петрушкою, сиром, зеленою цибулею. Картоплини розрізати навпіл, попередньо почистивши, вийняти ложкою серединку. Нарізати кубиками. Змішати з піджаркою. Обережно перемішати, поперчити, посолити. Заповнити картопляні половинки отриманою масою, з'єднати їх, запанірувати в борошні, в яйці та знову в борошні. Обсмажити картоплю у фритюрі до золотистого кольору.­

І у вас вийде ніжна картопля з хрумкою скоринкою.


Тістечка «Ялинки»
Складові (на 6 тістечок):
Для бісквіта: 3 яйця; дріб солі; 75 г цукру; 100 г меленого мигдалю; 25 г борошна; 25 г крохмалю.
Для декорації: 100 білого шоколаду; 100 г фісташок.

Для цукрової глазурі (снігових верхівок): 3 ст. л цукрової пудри; 1 ч.л. лимонного соку; цукрова пудра для снігу.

Приготування: для випічки цих бісквітів потрібен пекарський папір.
На папері намалювати круги діамет­ром 20 см, вирізати їх, розрізати до середини, згорнути кульочки і закріпити скрепками. Паперові кульочки поставити вертикально, наприклад, в стакани з діаметром меншим, ніж діаметр кульочка.

Готуємо тісто. Білки відокремити від жовтків. Білки збити з дрібкою солі до стійкої піни, продовжувати збивати додаючи цукор. Потім додати жовтки. Мелений мигдаль змішати з борошном і крохмалем. Акуратно вмішати борошняну суміш в яєчну масу.Тістом наповнити кондитерський мішок і з нього наповнити паперові кульки. Пекти в попередньо нагрітій до 180°C духовці хвилин 15-20. Вийняти з духовки і залишити охолонути. Фісташки подробити. Білий шоколад розтопити на водяній бані.

Холодні бісквіти звільнити від паперу, акуратно гострим ножем, якщо необхідно, рівно обрізати основу.
Бісквіти пензликом тонким шаром обмазати шоколадом і обваляти в подрібнених фісташках. Червоні крапочки-кульки – варення нанести можна за допомогою звичайного медичного шприца без голки. Цукрову пудру змішати з лимонним соком і цією глазур'ю чайною ложкою зверху полити деревця. Посипати зверху все цукровою пудрою.
Просмотров: 419 | Добавил: Zamkova | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]