П'ятниця

26.04.2019

16:42

zg_ostroh@ukr.net, або zg_ostroh@i.ua
тел. 036-54-2-26-04
+38-097-500-20-81, 095-87-95-277 або 093-840-10-72

Передплата на газету "Замкова гора" не закінчується ніколи! (для ознайомлення натисніть мишкою)

На приготування супу надихнула… Алла Пугачова
Кілька років тому, переглядаючи періодичні видання, в одній із розповідей про відому співачку Аллу Пугачову прочитав фразу, що вона навчила свою кухарку готувати суп із плавлених сирів. Більше ніякої інформації не було. Задумався, а як це можна готувати такий суп. Тоді я ще не «дружив» із Інтернетом і не міг, як мовиться, одержати консультацію. Отож вирішив експериментувати. Я не буду описувати всі нюанси таких пошуків, але згодом зрозумів, що знайшов так звану «золоту середину». Своїм рецептом хочу поділитись із читачами «Замкової гори».

Давайте погодимось із тим, що ми повинні бути патріотами нашого древнього міста і страва матиме назву «Острозький суп». Що там потрібно? Насамперед треба придбати два плавлених сирки (у фользі), а також не забути про відому приправу «10 овочів», п’ять курячих яєць, вермішель.

Зразу потрібно зорієнтуватись, що каструля матиме ємність 5 літрів. Це не багато. Потім дізнаєтесь чому. Процес починається із чищення картоплі. Її треба буде порізати на тонкі шматки (звичайно, що не так як на «картоплю-фрі») і заповнити каструлю на 25-30 відсотків. Коли картопля почне варитись, додати подрібнені на маленькі шматочки два плавлені сирки (не бажано брати так званий «сирний продукт») – нехай розкипають. За цей час окремо можна зварити 5 курячих яєць і порізати їх на кубики. Коли переконаємось, що картопля вже близька до готовності – додаємо подрібнені варені курячі яйця і 80-100 грамів вермішелі. Раніше я пробував додавати традиційну «Мівіну», але коли дізнався, що вона є не бажаною для частого споживання, вирішив замінити на подрібнену довгу вермішель, яку називають «спагетті». Її раджу і читачам, бо виготовляється вона із високоякісного борошна.

До «набору», який вже вариться, потрібно додати суміш «10 овочів» (згідно рекомендацій на упаковці), перець, сіль і, звичайно, зелень. Добре, коли у морозильнику є запаси петрушки, кропу. За їх відсутності можна скористатись і сушеними, які є в торговельній мережі. І на сам кінець – до варива треба додати 70 -100 грамів соняшникової олії але, щоб вона перекипіла. Ось і «Острозький суп» готовий.

Читачі, можливо, здивуються – де тут м'ясо, шкварки? Їх не потрібно, бо суп калорійний і надійно втамує голод. Його можна рекомендувати всім і навіть тим, що потерпають від печії.

У супу є один секрет – чим більше простоїть, тим вишуканий буде смак. Отож каструля на 5 літрів є доречною. Коли не вдалося все спожити, її можна поставити у холодильник (тільки не гарячу).

Про мій суп знають колеги у Нетішині, його презентував на одному із засідань «Літературної кав’ярні» у тамтешньому міському краєзнавчому музеї. Всім сподобалось. Надіюсь, що сподобається і острожанам. На закінчення хочу порадити – не соромтесь експериментувати. Цей рецепт «Острозького супу» також можна постійно вдосконалювати. Сподіваюсь, що згодом для його приготування буде використовуватись сир місцевого виробництва.

Олександр ШУСТЕРУК
Просмотров: 353 | Добавил: Zamkova | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]