П'ятниця

19.04.2019

17:43

zg_ostroh@ukr.net, або zg_ostroh@i.ua
тел. 036-54-2-26-04
+38-097-500-20-81, 095-87-95-277 або 093-840-10-72

Передплата на газету "Замкова гора" не закінчується ніколи! (для ознайомлення натисніть мишкою)

Осінні рецепти
Салат «Розцвіли хризантеми»

Куряче стегенце відварюємо у підсоленій воді й нарізаємо соломкою. Білі грибочки ріжемо теж соломкою й підсмажуємо все в олії. Одну цибулину ріжемо півкільцями й ошпарюємо окропом. Усе це змішуємо з майонезом і викладаємо салат гіркою на плоску тарілку.

2 яйця збиваємо, солимо й підсмажуємо на сковороді симпатичний тоненький омлетик. Коли він буде готовий, ріжемо тонкою соломкою й прикрашаємо салатну гору. Зверху салат прикрашаємо консервованою кукурудзою.





Картопляна запіканка


600 г картоплі, 400 г м’якоті гарбуза (або моркви), сіль, 300 г моцарелли, 300 г сметани, 1 чайн. ложка швидкорозчинного овочевого бульйону, 1 яйце, перець, чебрець.

Картоплю почистити. Гарбуз і картоплю нарізати скибочками й варити в підсоленій воді 8 хв. Овочі відкинути на друшляк. Сир нарізати тонкими шматочками. Змішати сметану з 100 мл води, швидкорозчинним бульйоном і яйцем, посолити й поперчити. Приправити чебрецем. Викласти овочі шарами в змазану жиром форму. На кожний шар викладати сметанну масу й сир. Самий верхній шар змазати сметанною масою. Накрити алюмінієвою фольгою й запікати в духовці при 200 °С, поки запіканка добре не підрум’яниться.


Печиво «Гарбузові ротики»

Для тіста: масло вершкове – 250 г, сир кисломолочний домашній – 5 ст. ложок, сметана – 3 ст. ложки, жовток – 2 шт., цукор – 75 г, розпушувач – 1 ст. ложка, борошно – 350-400 г.

Для начинки: гарбуз – 200 г, кориця – 1 ст. ложка, цукор – 3 ст. ложки.

Для тіста змішати масло, жовтки, цукор, сир, сметану до пухкої маси. Додати борошно, розпушувач і замісити тісто. Воно має бути м’яким, але не липнути до рук.

Розкачати тісто на присипаній борошном дошці товщиною 0,5 см. Склянкою вирізати кружальця.

Для начинки солодкий і ніжний гарбуз порізати дрібними кубиками, змішати з цукром і корицею.

Викласти чайну ложку начинки на середину кружальця і зтулити краї як у вареників, залишаючи центр вареника відкритим.

Випікати 20-25 хвилин при 200*С. Готове печиво притрусити цукровою пудрою.


Яблучний пиріг

Для тіста: яблука (кислі або кисло-солодкі) – 1 кг, цукор-пісок – 200 г, вершкове масло – 200 г, яйця – 5 шт., розпушувач – 2 чайні ложки (або сода гашена соком лимона), борошно – 700 г.

Для крему: сметана (20%) – 0,5 кг, цукрова пудра – 200 – 300 г, ванілін.

Розм’якшене масло розтираємо до білого кольору з цукровим піском. Додаємо яйця, перемішуємо, потім поступово всипаємо борошно (заздалегідь перемішане з розпушувачем). Накриваємо тісто харчовою плівкою і прибираємо на деякий час на холод. Готуємо начинку – яблука очищаємо, видаляємо серцевинки і нарізаємо  соломкою. Форму змащуємо вершковим маслом і на дно кладемо кулінарний папір. Викладаємо 2/3 тіста, так щоб були невеликі бортики і розкладаємо яблука. З тіста розгортаємо невеликі смужки і робимо «решіточку». Зверху все заливаємо кремом (збитим сметаною з цукровою пудрою та  ваніліном). Духовку розігріваємо до 180 – 190 градусів і випікаємо пиріг протягом 40 – 45 хвилин.
Просмотров: 858 | Добавил: Zamkova | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]